18 Mart 2023 Cumartesi

TADİLİ ERKAN'IN VÜCUDUMUZA TESİRİ

 Namaz kılarken ayakta durma, rüku ,secde,tahiyyatta oturma şekillerine TADİLİ ERKAN denmiştir.Namazda otururken sol ayak sağa doğru yatık ve sol kalça üzerine oturacak.

Sağ ayak dik, parmakların alt uç kısımları yere değecek vaziyette dik ve baş parmaksol ayak parmaklarına temas halinde olacaktır.(Mecburiyet varmıdır)..Hayır.

Yalnız vücudun sağ ve sol beyin fonksiyonlarının elektrikiyet akımının bazı hususlarının temini, tadili erkanın cesedi, kimyevi , fiziki sırrını ortayaçıkartır.

Sol taraf beyin sağ tarafı idare eder

Sağ taraf beyin sol tarafı idare eder.Sol taraf beyindekibir afet sağ tarafta görülür.Sağ taraf beyindeki bir hasar sol tarafta görülür.Sol düşünce merkezidir.Sağda felç olanlar konuşamazlar.Soldaki felç konuşur Sağ beyin hareket merkezidir.Namazda başka türlü oturmaya çalışma

Kadınlarda durum başkadır.

Namazdaki tadili erkan vücud hareketlerine dimağı düşünce  ve aynı zamanda o anda husule gelecekuzviyet kimyasıyla alakası vardır.Namazda huşu da bu suretle husul bulur.

Huşu gürültüden uzak insanın kendi kendisiyle kalmasıdır.

Gürültü , kandaki dimağdaki potasyum muvazenesini bozar.Ani hiddetlerde bu muvazene yine bozulur.Delilerde potasyum muvazanesi bozuktur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder