19 Mart 2023 Pazar

AİLE HAYATI OLAN HAYVANLAR

 Kurt ,Tilki,Aslan,Kaplan,Ayılarda aile hayatı vardır.Sırtlan en kuvvetli aile hayatı bu hayvanındır.Kargalarda, Leyleklerde,Kırlangıçta aile hayatı vardır.Ana baba daima beraberdir.Birbirlerinden ayrılmazlar.

Aile hayatı olan hayvanlar başka hemcinsleri ile çiftleşmezler.Sebebi düşünülmelidir.İnsanlara bir ibret numunesidir.

Aile hayatı olan hayvanların etleri yenmez.Aile hayatı olmayanların da bir çoklarının etleri yenmez.

Aile hayatı olan hayvanları öldürmek ,eti yensin yahut yenmesin islam dininde yasaktır.bu hususta Resulullah efendimlizin bazı şeylere müsade ettiği rivayeti mevcuttur."Avlanınız,muzırları öldürünüz"

Bunlar emir değildir.Bir nevi izindir, ruhsattır.Hakiki insanın kendi kendisini imtihanıdır.Efendimiz Peygamberlikten öncede sonrada hiç avlanmamış hiçbir muzır hayvan öldürmemiştir.Bu hal kendi şahsi muallalarına ait bir sünnettir.

Ancak toplum bunu bilmiyor,Küçük bir hayvanın bir lokma eti veya postu için muzır diyerek öldürmek zulmün ta kendisidir.sonları hüsrandır.Dünyada iken bir gün ani olarak cezayı görürler.Allah zulmedenleri sevmez.İnsana,hayvana,Nebata herşeye karşı zulmü..

Kızarak birinin meyve ağaçlarını kesmek, yakmak,hayvanlarını öldürmek zalimlerin işidir.islam dininde bunlar kafir olur.Bunların tevbesi yoktur.Bedellerini verseler bile onlara can veremezler.Zarar gören taraf helal etse bile ..Kimin mahlukunu kime helal ediyorsun.

Evde fare dolu, hamam böcekleri var,sinek dolu ,pireler var.Onları zehirlemek doğru değildir.Sebeblerini ara.o sebebler ortadan kalktı mı çekilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder