23 Temmuz 2019 Salı

SİZİN GENÇLERİNİZDE MİLLİ ŞUUR YOK

Yıl 1984.Türkiye'nin başbakanı merhum Turgut Özal.Milli Eğitim Bakanı ise Vehbi Dinçerler. Ülkenin geleceği adına çözüm yolları araştıran Turgut Özal, eğitim konusunda da Japon pedegoglara bir araştırma yaptırmak için ülkemize davet eder. Eğitim konusunda uzman olan bu heyet Türk gençleri konusunda araştırma yapmak üzere ülkemize gelir. Ülkemizin değişik yerlerinde görüşmeler ve temaslarda bulunan  bu heyet araştırmalarının sonucunu Başbakana iletmek için huzura çıkarlar  ve heyetin vardığı netice gayet açık ve kısadır:"Sizin gençlerinizde milli şuur yok"
Özal, Japon heyete sorar:"Peki siz Japon gençlerine miilli şuur verme adına neler yapıyorsunuz?"
Heyet cevap verir:"Biz gençlerimize, daha ilk okula başlamadan, şok testler uygularız. Mesela uçak hızında giden hizlı trene bindiririz, tur attırırız. Sonra robotlarla çalışan büyük fabrikalara götürürüz. Teknolojinin baş döndürücü sonucunu gören çocuklar şok olur. Sonra onları 2.Dünya savaşında atom bombasının atıldğı Hiroşima ve Nagazaki'ye götürürüz. Hiçbir canlının ve bitkinin bulunmadığı  bu yerleri çocuklar uzun süre seyrederler ve onlara deriz ki: Eğer siz çalışmaz, sizden öncekileri geçmezsenizvatanınızı işte böyle bombalarlar. Çalışırsanız, bindiğiniz hızlı trenlerin daha gelişmişini, gördüğünüz fabrikadan daha üstününü yaparsanız hiçbir düşman size saldırmaya cesaret edemez. Ülkeniz, milletiniz yükselir, yücelir.
Çocuklar bu şok sonucunda iyi bir Japon olmaya doğru güçlü adımlar atarlar.
Özal sorar:"Peki Türk gençlerine milli şuur kazandırma adına ne yapmalıyız.?
Heyet: Bir metrekaresine altıbinden fazla mermi düşen Çanakkaleyi gezdirin. Sonrada bu zaferin destanını en güzel biçimde dile getiren Mehmet Akif'in Safahat'ını okutunuz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder