23 Şubat 2016 Salı

ZÜNNUN-İ MISRİ'NİN DERVİŞ HELVASI TARİFİ

Gerçek marifet yemeğinde saklı olan has unu çıkart,içtihat ve gayret suyu ile hamur yap,katışıksız bir sevgi ile üstünü ört.Sonra zahitlerin nefesinin ateşiyle kurumuş olan otlarla tutuştur ki ,tutuşturucusunun ateşi cimrilik kıvılcımlarını dışarı atsın.Sonra bu ateşi sağlam ve kuru rıza odunuyla doldur.Vefakarlık havanıyla un haline getirilmiş ve ince yaşam arzusu kokusu karıştırılmış ,acı ve üzüntü bademini önceden hazırla.Sonra onu sabırla geçirilmiş günlerle birlikte para keselerini dürer gibi katla.Onu gece karanlığının ortasında ,uykusuzluk bıçakları ile ve uyumanın lezzetini reddederek kes.ve onu ızdırap ve hıçkırık bardaklarına yerleştir.Bölünmelerin iniltilerinden yapılmış olan şekerleri onun üzerine serp.Sonra onu kendini Allah'a teslim parmakları ile ,kalplerinde bulunan havatırla münacaat ederek ye"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder