24 Şubat 2023 Cuma

İSKENDERUN

 Necib Sultan7ımın 1951-1968  ve 1994-2021 yılları arasında içinde yaşadığı bir şehir.tÜRBESİ DE BU ŞEHİRDE."Türkiye'de il sayısı 100 olacak.İskenderun il olacak"buyurduğu bir kent."İskenderun insanı çabuk yetiştirir" bözü ona ait.Şehirde mevcut Hırıstiyan ve Ermeni azınlığı kabulleniş harika.Günlük hayat içinde hiç sorun olmaz.Kiliseler açık ve aktif.

Son depremde ağır hasar aldı.Yıkılan bazı bina sahipleri yahut bu binaları yapan kişiler açısından gözlemim,temelinde haram olan olması.İnşaat kalitesi olarak çok sağlam olan bir müteahidin yaptığı binalar oturulamıyacak derecede.

Depremi zahiren müteahit ahatası olarak ilk anda değerlendirsek dahi . geniş bir açıdan bakıldığında Temelinde haram karışmış bir mülk, yahut Kamu hakkına girilerek (Kat artışı,imara aykırılık v.s) yapılmış bir binanın harap olması ilahi değil mi? Siyasetesırtını dayamış ve kamu kaynaklarından zenginleşmiş birilerinin yediği ilahi tokat değil mi?

Hep birlikte bu imtihanı çekiyoruz.Çokları isyan ve itiraz içinde pek azı ise kalb huzuru içinde .Bir yanda cehennemi yaşayan çoğunluk diğer tarafta cenneti yaşayan azlık.2023 Celal yılında herkes elenecek.Vakıa suresinde belirtilen "Pek azı sonrakilerden" sınıfına girecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder