25 Nisan 2023 Salı

RABBİMİZİN MERHAMETİNİN GENİŞLİĞİ

 Biz sevdiğmiiz bazı insanları kırdığımızda,yahut bir insana kırıldığımızda ,barışsak bile bu kırgınlık öncesindeki sağlamlığı sağlamıyor.Yani kırılan bir testinin parçalarının yapıştırılması durumunda eski sağlamlığı telafi etmiyor.Bir hüzün ve kırgınlık devam ediyor.

Ancak biz Rabbimize karşı hata yaptığımızda, Tevbe etmemiz durumunda Rabbimiz bu hatayı hiç dile getirmiyor ve eski ilgisi devam ediyor.Rabbimize karşı yaptığmız hataları saysak bol sıfırlı rakamlara ulaşırız.Ancak bir tevbe tüm bu kırgınlıkları ortadan kaldırmakta ve sıfırlamaktadır.

Dünyevi bir insandan bir şey isteyebilmek amacıyla onun huzuruna çıkıp derdinianlatmak kolay değil. Randevu kuyruğuna girip beklememiz gerekirken Rabbimiile olan işlerimizde randevu yahut sıra yok.Gece gündüz her an maracatımızı yapabilmekteyiz.Kabe'ye, yahut camiye gitmeye gerek yok.Bulunduğumuz her yerden isteğimzi iletmemiz mümkün.Çünkü bize bizden daha yakın olduğunu ifade ediyor.Bu kadar kolay bir olanı niçin yapmıyoruz?

Rabbimiz bizden vazgeçmiyor."Ne halin varsa gör" demiyor.Bekliyor,"Ben uğrumda, kalpleri kırıkolanların yanındayım "buyuruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder