27 Mayıs 2023 Cumartesi

OY VERMEK

Anayasal bir haktır.Dinsel bir görevmidir? Değil..Farz,vacip,sünnet v.s anlamında değil..Ancak,"Nasılsanız öyle idare olunursunuz" , "Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah o toplumun yöneticisini değiştirmez" sosyal kanunu gereğince bir görevdir.

Bu görev ifa edilirken , insanlar bir ayrıştırmaya tabi tutulmamalıdır.Hatta, Din bu ayrıştırmada kullanılmamalıdır."Filana verilen oylar cehenneme odununu taşımaktır" şeklinde sözler imanımıza, korumakla yükümlü olduğumuz dinimize zarar veren söylemlerdir.Haklılık ölçüsü kazanmak değildir.Çünkü Kaderin hikmeti insana perdelidir(gizlidir)..

Ehlullah nasıl davranır: Sükutla, sabırla ve seyrederek..Sonucunu Hak Teala kendisine bildirmiş olsa bile Velilerde teslimiyet vardır.

Bilinmelidir ki Yerin ve göğün tüm mülkünün sahibi Allah Teala'dır.Yaratılan tüm mevcudat O'nundur.Dünyayı Leş olarak tanımlayan bir Peygamber örneğimiz mevcuttur.Hadiseye birazda buradan bakalım:"Leşi ben yiyeceğim, sen yemeyeceksin" mücadelesidir.Çünkü yüzme bilmeden denize giren boğulur.Zırhsız savaşa girmek olmaz,yaralalanma ihtimalin yüksektir."Nefislerinizi tehlikeye atmak" vardır.Başlangıçta bir yüksükle gelip, nihayetinde Karun olmanın hesabını verememek vardır.

ALLAH'IN YAKTIĞI MUM ÜFLENMEKLE SÖNDÜRÜLMEZ.

Bir mümine hakaret edenin hakareti kendine döner.Göğe doğru tükürürseniz o tükürüt bir müddet sonra sizin yüzünüzedüşer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder