27 Mayıs 2023 Cumartesi

ADAMLAR MÜSLÜMAN ABİCİM

Mecut iktidara oy vermek için ileri sürülen bahanelerden birisi. "Adam alnı secdeli"

Baksanıza, 40 yıllık komünistler bile “Bu hak ile batılın savaşıdır, küffara karşı Erdoğan’ın yanında olmalıyız” diyerek milletvekili oldular! Şimdi bunlara bakıp “İkbâl için ahbabı siâyet yeni çıktı” dememek lazım Ziya Paşa gibi. Ona kalsa “Îmân ile dîn akçedir erbâb-ı gınâda…” Halbuki mesele “Allah’ın dinine sahip çıkmak” olunca zengin olmak, fakir olmak, 28 Şubat’çı olmak, Dev-Sol’cu olmak bir yana bırakılıp dünya liderinin yanında saf tutulur tabii! 

“Çok müselmanı soğuklar eyledi ateşperest” demiş başka bir şair de. Yani öylesine soğukmuş ki hava Mecusilerin taptığı ateşi sevdirmiş Müslümanlara. Bugünlerde bizde ise tam tersi bir yönelim görünüyor: 

Partilerine verdikleri desteğe savunulabilir bahane bulma ihtiyacı “Müselmanlık” adresine gönderiyor her kökenden partizanlarımızı. 

Körü körüne taraftarlığın veya bir mahalleye, camiaya, kabileye mensubiyet bağının gereği olarak yaptığı siyasi tercihi savunmak için bahane bulamayan bizim vatandaş da “Problemler var ama adamlar Müslüman” bahanesiyle kandırmaya çalışıyor kendini. 

Din en büyük meşruiyet kaynağıdır ne de olsa. Tepe tepe yararlanmaya bakmak lazım!

Hem üsttekilerin yaptığını alttakiler niye yapmasın ki? 

Allah’a şükür ki “İnsandan insana fark var.” İyi ki “Aynı delikten iki defa sokulmama” ölçüsüyle kritik anlarda her şeye rağmen rasyonel kararlar alabilen insanlar da var.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder