31 Ağustos 2024 Cumartesi

ALLAHIN EMİRLERİNİ YERİNE GETİRİRKEN DİĞER EMİRLERİ ÇİĞNEMEK

 Enfal suresi 60 ncı ayetinde buyprulur:"Allah7ın düşmanlarını, sizin düşmanlarınızı ve sizin bilmeyip de Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutupcaydırabilmeniz için elinizden geldiğince güç kuvvet, savaş atları(savaş araçları,tank,top,uçak ve her türlü savaş malzemesi) hazırlayın".

Ayette ifade buyrulan bir EMİR dir.

Bu emir nasıl yerine getirilir.)Şüphesiz aklımıza en önce  Para gelir. Parayı bulursak, bir başka ülke ve ülkelerden bu malzemeleri satın alıp yığınak yapabiliriz. o zaman parayı hemen bulmak gerek.Nasıl buluruz? Ülkenin kaynaklarını yabancılara satarak mı? Ülke bütçesine göz dikip ihaleleri yandaş insanlara verip onların ihale bedellerinden komisyon alarak mı?

Ama ayet "Hazırlayın" diyor..Hazırlamak bir çabanın, fiilin,çalışmanın  ifadesidir.Türk insanı aptal değildir.Batının zeki insanlarının üstünde bir zekaya sahiptir.Üstelik bir ahiret inancına sahiptir ki ruhu da devreye girer.Tarih boyunca yapılan keşif ve icatlara baktığımızda müslümanların çoğunlukta olduğu gözükür.Bu nedenle "hazırlık" için öncelikle insanın temelinden başlamak gerekmez mi? Helal lokmadan helal düşünce doğar,helal düşünceden olumlu sonuçlar doğar.Gemilerini karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet'e bu fikir nereden gelmiştir. "Hazırlayın" emrinin içinde taklitçilik, hazır satın alma yoktur.Kendimiz üreteceğiz.Kıtalararası nükleer füzelere sahip Kominist Kuzey Kore,Türk insanından daha mı kabiliyetlidir?

Her tür malzememiz var ama yemek pişirecek ustamız yok..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder