20 Nisan 2024 Cumartesi

ÜMMETİ MUHAMMEDDEN ÖLÜYÜ DİRİLTENLER

 Bunlar üc kimsedir. Abdurrahman Molla Cami, Abdülkadir Geylani ve Beyazid-i Bestami hazretleridir.

Molla Cami Belh'de saray hocası idi.Melikin gayet güzel olan bir oğluna ders vermekte idi.Çevresindekiler Molla Cami'yi kıskandıkları için ona iftira attılar."Hoca oğlunuza aşık olmuştur, ahlakını bozacak , onu fena huylu yapacak" derler.Melik Molla Cami'yi daha önce denemesine rağmen  etraftakilerin de onu tanımaları için bir yemek tertip eder ve sarayın vekil harcına Mollanın önüne daha önce ölmüş bir tavuğun kızartılarak konmasını istedi.Molla Cami sahanın kapağını dahi açmadı.Melik "Efendim neden yemiyorsunuz?" deyince Molla Cami sahanın kapağını açıp önünde ölü iken kızartılmış tavuğa "Kış" dedi.Tavuk dirilmiş ve yemek salonunda uçarak dolaşmaya başlaması üzerine iftirada bulunanlar utanç içinde kaldılar.Tevhid ehlinin önüne haram bir şey konulduğu vakit kalbinin daimi zikri durur.Molla Cami de kalbinin zikrinin durmasıyla önünekonan yemeğin , daha önce ölmüş bir tavuk olduğunu anladı.

Abdülkadir Geylani hazretleri bir kediyi diriltti .Oturduğu evin komşuları ona eziyet etmek için kediyi öldürüp geçeceği yolun üzerine koydular. Hazret öldürülmüş kediyi görünce "Ya dürre" diye seslenince kedi dirildi ve kalkıp tekrar evelce olduğu gibi ayakları arasında dolaşmaya başladı. 

Beyazid-i Bestami hazretleri bir defasında Hırıstiyan papazlarla bir gemide seyahatta iken papazlara , hazret-i İsanın uluhiyetine ne sebeble inandıklarını sordu. Onlarda ölüyü dirilttiği için " diye cevap verdiler. Onlara onun yaptığı gibi ben de ölüyü diriltirsem benim de Hz.İsa olduğuma kail olmanız gelir. Papazlar "evet" dediler.Hazret orada dolaşmakta olan bir karıncanın başını kopardı ve tekrar birleştirip üfürdü.karınca dirildi ve tekrar dolaşmaya başladı.

Bu ümmetten bu üç zat ölüleri diriltti. Ancak her bir Veli ve Kamil insan  diriltmeğe muktedirdir, yalnız bu husus kevni bir keramet olduğundan iltifat etmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder