6 Mayıs 2022 Cuma

METLİ SULTANIN İZİNDE OLANLAR

1-) İlhan BAKAR.Ankarada yaşar.Bala yolu üzerindeki Benam köyündendir.Fotoğrafcıdır.Metli Sultan'a genç kız iken devam eden merhum Emine BAKAR' ın oğludur.
 

2-) Enver Alpaslan ve eşi Türkan Alpaslan.Enver Alpaslan Metli sultan'ın ses kayıtlarını makaralı teybine kaydeden kişidir.Yanındaki Eşi Türkan hanım, Emine Bakar'ın kardeşidir.
3-) Emine BAKAR.Fotoğrafcı İlhan Bakar'ın annesidir.
Metli Sultan , Emine Bakar ve kardeşi Türkan Alpaslan hanımefendi için şu dörtlüğü söylemiş:
Başımda iki gözlerim
Lisanımda tatlı sözlerim
Kalbimde sizi özlerim
Benim çifte kızlarım
4-)Enver ALPASLAN.

Metli sultan yolundan devam eden merhum Enver Alpaslan, Metli Sultan'ın ses kayıtlarını , Ankara'daki ihvanlara dinleten şahsiyettir.

2 yorum:

  1. Beyefendi rahmetli Emine ablayli ziyaret etmis elini opmus taniyan hanim ihvanlardan birisiyim ne guzel calisma yapmissinz tebrikler ama Rahmetli Mubarerek Enver Alpaslan Metli babanin halifesi Mursidimiz i yakindan askini feyzini Allaha askini duasini en yakinlarindan biri olarak kasetleri dinleten sahsiyet olarak tanitmaniz gunese sirtinizi gonerek tanis ve tanitmissiniz ayipladim cihanin kutbuna taninitip eksik acizane olmus onlari en iyi siz biliyosunuz ask feyiz deryalariydi Muhterem Mursidimiz VeTurkan Alpaslan Muhterem esi Allah rahmet eylesin onlari anneniz Emine abla ve butun tariki Mevlevi ihvanlarina asiklarina sadiklarina

    YanıtlaSil
  2. Eksiklerimiz bize aittir.ancak nakledilen sözler zamanla değişmiş olabilir.Ancak sizler şahit olduğunuz hadiseleri ve sözleri kayıt için bizlere iletirseniz memnun kalırız.Nefsimiz için değil gelecek nesillerimiz için.Baki selamlar

    YanıtlaSil